U novom broju SCUBAlifea…

pročitajte kako je prošlo ronjenje u sjeni vulkana na Baliju. Pogledajte spektakularne fotografije meduza i saznajte sve o tim nevjerojatnim stanovnicima mora koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Uživajte u podmorju Azurne obale – pogledajte Mediteran u njegovom najboljem izdanju. Portfolio talijanskog podvodnog fotografa otkriva čari hrvatskog podmorja za koje nismo ni znali, a tema o ekologiji objasnit će vam zašto je važna Posidonia oceanica – endem Sredozemnog mora.

Svi zaljubljenici u podvodnu arheologiju i olupine zasigurno su čuli za legendarni “mehanizam iz Antikythere”, a u ovom broju donosimo vam ekskluzivnu priču iz prve ruke o istraživanju na lokaciji njegovog pronalaska. U dossieru smo ovog puta pažnju posvetili snorkelingu pa smo vam izdvojili 11 najboljih svjetskih lokacija za takvu zabavu. Povijesna rubrika uvjerit će vas kako su školjke mnogo više od pukog ukrasa mora, a nakon toga ćete vidjeti i da ‘komadić’ mora uvijek možete imati uz sebe.

U ovom broju testirali smo i opremu, a odlučili smo se za premium brend za freedivere te smo provjerili jamči li poznato ime kvalitetu i vrhunske performanse. Ono što bi svi ronioci trebali znati je da postoji adekvatan način prehrane za rekreativne i profesionalne ronioce, a o sve tom pročitajte u rubrici stalnog kolumnista dr. Marija Franolića. Naravno, u ovom broju ima i nekih iznenađenja pa ih potražite i uživajte u čitanju i ronjenju.