Video ronjenja u “ribljoj oluji”

36

Jun Lao snimio je ovaj video na Peskadorskim otocima krajem prošle godine te opisao zaron kao „nešto s onoga svijeta“. Ovakvi zaroni su vrlo popularni na Filipinima i zahtijevaju nešto ozbiljniju pripremu, pogledajte zašto

„Bila je to nevjerojatna igra oblika i sjene te silnog srebrnog treperenja, doživljaj kada Vas obgrli ovoliko jato riba je stvarno nevjerojatan!“ kazao je autor ove snimke nakon izrona. Ronjenje u jatu sardina, ili „sardine run“ je uistinu poseban osjećaj koji treba iskušati. No, treba se i kvalitetno pripremiti za njega; poželjna je nešto bolja fizička sprema te iskustvo ronjenja među jakim strujama. Također, sva oprema za snimanje treba biti prekrivena neoprenom ili nekim drugim tamnim materijalom kako je neka riba pri lovu ne bi zbog srebrnog odsjaja zamijenila za sardinu.
Prilikom snimanja ovog nevjerojatnog zarona, jednom članu tima dogodio se i kvar na kompenzatoru plovnosti što je skoro dovelo do nesreće i prebrzog izrona, no na sreću, instruktor je dobro reagirao i uspio brzo otkloniti kvar. Nakon što je ovaj video postao iznimno popularan, ubrzo je objavljena i izjava autora snimke da je do kvara došlo, najvjerojatnije, zbog greške proizvođača.
No, bilo kako bilo, radi se o nevjerojatnom videu ronjenja u pravoj ribljoj oluji i dobrom prijedlogu za sljedeći zaron.

+ posts