Dugo najavljivane Vertical Blue Blackfin peraje za ronjenje na dah od sada su dostupne za kupnju.

Prema izjavi proizvođača radi se o revolucionarnim perajama za freedivere i to su prve peraje koje koriste 3D-Dive patentiranu tehnologiju čiji gradijent od 27-30 stupnjeva u nagibu između unutarnje i vanjske strane lopatice sprečava vanjsku rotaciju. Ove peraje imaju i asimetričan prednji rub, a pero lagana karbonska vlakna od kojih je izrađen list peraja zaslužna su za minimalnu masu peraja od samo 300 grama (po listu). Utor za stopala je Seac i tvornički je prilagođen za visoke performanse freedivera.

Sve ove karakteristike omogućuju Blackfin perajama da pruže dosljednu snagu uravnoteženu između obje faze (naprijed i unatrag) zamaha perajom. To znači da noge rade kontinuirano, ali s manjom silom u usporedbi s većinom drugih peraja gdje potrebna sila varira. Najvažnija stvar je da je učinak ovakve tehnologije peraja takav da se izron čini kao da je prepolovljen!

Vertical Blue Blackfin peraje dostupne su u prodaji po cijeni od oko 590 eura, a moguće ih je dobiti u rasponu veličina od 36-38, 39-40, 41-42 i 42-43.