Ronilački centar Poreč otvoren je 2005. godine, a proizišao je iz ronilačke škole otvorene u Poreču 2001. godine.

Osnovao ga je Miloš Trifunac, profesionalni instruktor ronjenja, koji je prije otvaranja centra desetogodišnjim radom skupljao znanje i iskustva u raznim ronilačkim centrima, od Južnoafričke Republike, Jamajke, Dominikanske Republike, do Grčke i Hrvatske.

Centar je podijeljen u tri dijela: prijemna recepcija s učionicom, svlačionica i skladište opreme gostiju ronilačkog centra te skladišta opreme ronilačkog centra i prostorija s kompresorom i bankom zraka za punjenje boca. U vanjskom dijelu centra je dio uređen za pranje ronilačke opreme s kontejnerima od ukupno 900 litara slatke vode za ispiranje te vješalicama za sušenje opreme. U dvorištu centra je i montažni bazen s 18.000 litara slatke vode dubine 120 centimetara, dužine šest metara i širine tri metra za inicijalnu obuku ronilaca u mirnoj vodi. Na obali pred centrom nalazi se mol gdje je privezan brod odakle kvalificirani ronioci odlaze na njihove ronilačke izlete. Maksimalno vrijeme vožnje na lokalne pličine iz centra je 10 minuta, a najudaljenije pozicije van Poreča su maksimalno 30 minuta. Plaža ispred centra je kompletno ograđena zaštitnom plutajućom linijom. Dubina u toj uvali je od jednog do devet metara pa je ronjenje ispred centra idealno za ronioce početnike i one unaprijeđene koji započinju inicijalno ronjenje u godini.

Ispred ronilačkog centra s obije strane je plaža koja ima kategoriju Plave zastave, a tu se nalazi i sportski centar koji nudi niz usluga vodenih sportova te najam tenis terena, mini golfa, odbojkaških terena, stolnog tenisa te najam bicikala i ležaljki za plažu. U istoj uvali je mogućnost vožnje para flyerom i banana boatom. Iznad centra je restoran, otvoren je cijelog dana i nudi riblja, internacionalna i domaća jela uključujući i pizzu.

Ronilački centar Poreč smješten je u Poreču u uvali Brulo i odličan je izbor za goste smještene u hotelskom ili privatnom smještaju cijelog Poreča. Stari grad udaljen je samo desetak minuta hoda od ronilačkog centra. Iz smjera grada Poreča do ronilačkog centra Poreč može se doći brodom (prva brodska stanica), isto tako turističkim vlakićem (prva stanica), pješice (desetak minuta hoda od centra grada) ili vlastitim automobilom (za ostaviti opremu do samih vrata centra) pri čemu je parkiralište za automobile na parkiralištima hotela potpuno je besplatno. Svi gosti iz Zelene lagune do centra mogu doći vlakićem ili brodom, a ronilački centar Poreč tada im je na predzadnjoj stanici prema gradu.

Ronilački centar Poreč licencirani je PADI centar broj S-22606 koji održava kvalitetu i ronilačke standarde na visokoj međunarodnoj razini.

Lokacije na koje vodimo ronioce:

Olupine:

  • Coriolanus

Spilje:

  • Pećina Banjole kod Rovinja

Zidovi i ostale pozicije:

  • Zidovi na ušću Limskog kanala
  • Koversada
  • Soline

Asocijacije po kojima imamo obučene instruktore/voditelje ronjenja: PADI

+ posts