Oborila Guinnessov rekord u čast svojoj majci

109

Cristi Quill protekloga je vikenda pod vodom ostala 51 sat i 25 minuta u kontinuitetu u pokušaju obaranja Guinnessova rekorda za najduži uron u otvorenoj slanoj vodi u kategoriji za žene.

Quill je ronila na pet metara dubine u vodama kraj kalifornijskog San Diega, a koristila je suho odijelo, dok joj je na pomoći bila ekipa ronilaca koji su joj donosili hranu, vodu i spremnike sa zrakom. Valja reći i kako će, priznaju li u Guinnessu njen rekord, to biti najduže vrijeme provedeno pod vodom, ne samo za žene, već i u muškoj konkurenciji. Time bi bio oboren rekord postavljen prošloga mjeseca u egipatskoj Hurgadi od strane ronioca Walaa Hafeza tijekom međunarodnog festivala posvećenog Crvenom moru. 

Quill je ovaj pothvat izvela u čast svojoj majci koja je umrla prošle godine od raka dojke, a time ujedno i prikuplja novac za Američku ligu za rak. “Od kada mi je umrla majka željela sam napraviti nešto za borbu protiv raka. Neki ljudi trče maratone, neki voze bicikle preko države, a neki ne rade ništa. Nisam željela biti jedna od onih koji ne rade ništa. Obzirom da ne trčim, niti vozim bicikl, radila sam ono što znam – ronila”, kazala je Quill.