Neka digne ruku onaj tko se barem jednom zaglavio u neizbježnoj, dugoj i zamornoj borbi s vlastitim mokrim odijelom.

Pokušavate ga obući, no neopren se lijepi i poskakuje čime Vam malo po malo uništava uzbuđenje zbog urona. A da ne spominjemo oblačenje vlažnog odijela na znojnu i vruću kožu… No, ne bojte se jer imamo dobre vijesti! Odijelo je moguće obući bez velikih poteškoća. Iskušajte naše savjete i javite nam jesu li Vam pomogli.

  • Obucite pododijelo iliti “drugu kožu” i ronilačke čarape prije nego navučete odijelo. Neopren će preko pododijela puno lakše kliziti, a s pododijelom nećete imati problema pri oblačenju jer je tanko poput majice. Što se tiče ronilačkih čarapa, osim što će olakšati oblačenje odijela, spriječit će i žuljeve koji ponekad nastaju od ronilačkih čizmica i peraji. Ako ne koristite ronilačke čarape, na ruke i noge navucite obične najlonske vrećice i kad ih progurate do kraja kroz predviđene otvore, jednostavno skinete vrećice. Naime, vrećice su glatke i klizave pa će neopren lakše kliznuti preko njih.
  • Birajte odijela s patentnim zatvaračima i na rukama i na nogavicama. Baš poput oblačenja traperica, otkopčajte zatvarače, obucite se i ponovo ih zakopčajte. Jednostavno, zar ne?
  • Uložite u moderno odijelo s oblogom smanjenog faktora trenja. Tako odijelo jednostavno sklizne niz kožu. Neke kompanije u svoja neoprenska odijela dodaju spandex tkaninu što odijelo čini i rastezljivijim te ga je tako još lakše obući nego neko kruće odijelo isključivo od neoprena.
  • Uskočite u vodu. Ako ronite, onda već znate kako je voda najbolji prijatelj. Ako niste u blizini mora/jezera/rijeke/bazena ili je voda previše hladna, poslužite se ugodnijom vodom iz tuša ili vrtnog crijeva.
  • Zatražite pomoć od partnera! Sve je lakše kada se doda još jedan par ruku i dobro društvo. Međusobno si pomozite navući odijelo, a vjerujemo da ćete se pritom i zabaviti i nasmijati.
  • Te naravno, nikako manje važno: odaberite pravu veličinu odijela! Ne samo da ćete se lakše ugrijati s odgovarajućom veličinom odijela, nego ćete ga i lakše obući. Ako ne znate svoju veličinu, prije planiranja kupovine odijela izmjerite se krojačkim metrom i poslužite tablicom.
+ posts