Uz bogati i zanimljivi program 15. Ogulinskog festivala bajke proteklog vikenda u Ogulinu se održavala i prava ronilačka atrakcija – Pogled u plavo koji postaje vrlo atraktivna manifestacija i za kontinentalni dio Hrvatske. Povodom Dana grada Ogulina brojni građani i posjetitelji Ogulina zaronili su u Ogulinski festival bajke i spoznali sve čari i ljepote koje ronjenje pruža nakon savladavanja osnovnih tehnika i pravila ronjenja.

“Kako bi obogatili Ogulinski festival bajke naši Ogulinci i svi posjetitelji festivala bajke ove godine imaju priliku uživati u ronjenju i doživjeti Ogulin pod vodom u sklopu projekta Pogled u plavo. Ova atraktivna manifestacija upotpunjenje brojne događaje i programe koje smo organizirali za naše građane i posjetitelje povodom Dana grada Ogulina”, istaknuo je Dalibor Domitrović, gradonačelnik grada Ogulina

Nakon upoznavanja s ronilačkom opremom te savladavanja osnovnih tehnika ronjenja s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju posjetitelji su u bazenu razgledavali ljepote hrvatskog podmorja koje prikazuje podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, a pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za sigurnost ronilaca početnika brinuli su se ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te ronioci Ronilačkog kluba AdriatiCro Jastrebarsko i ronioci vatrogasci DVD-a Jastrebarsko.

Ronjenju u 10-metarskom montažnom bazenu projekta Pogled u plavo pod stručnim nadzorom instruktora ronjenja najviše su se razveselila najmlađi koji su s nestrpljenjem čekali svoj prvi zaron. “Nikad prije nisam ronila i bilo mi je prekrasno, htjela bih roniti i u moru. Super je osjećaj kad možeš disati i gledati pod vodom”, rekla je 11-godišnja Iva.

Manifestacija se održavala u organizaciji Grada Ogulina, Turističke zajednice grada Ogulina te Agencije Promocija ronjenja u potpuno kontroliranim uvjetima te s posebnim naglaskom na poštivanje i provođenje svih epidemioloških mjera sigurnosti i Odluka stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Cilj projekta je, osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, poticanje većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, web stranicama Agencije Promocija ronjenja, u SCUBAlife magazinu, na ronilačkom portalu Gorgonija te na web portalu Morski.hr.