Predstavnici Paralenza danas (utorak, 30. lipnja) će putem Facebooka predstaviti svoju kameru i odgovarati na vaša pitanja u vezi nje i početka prodaje.

Livestream su odlučili organizirati jer su zbog pandemije uzrokovane korona virusom odgodili službeni početak prodaje koji je trebao biti u travnju ove godine pa žele odgovoriti na sva vaša pitanja oko početka prodaje i same akcijske kamere Vaquita.

Suosnivač i programer proizvoda Martin Holmberg i njegov partner Jacob Dalhoff predstavit će novu Vaquitu tijekom Facebook livea, a govorit će i o interakciji kamere s aplikacijom Paralenz te će vam objasniti kako svaka osoba koja roni s Vaquitom može pridonijeti spašavanju oceana zbog podataka koje zabilježi kamera.

Naime, njihova suradnja s organizacijama poput NOAA-e (National Oceanic and Atmospheric Administration) pruža roniocima mogućnost da stvarno daju svoj doprinos očuvanju podmorja i biološke raznolikosti oceana jer sve podatke s kamere mogu izravno proslijediti znanstvenicima. Tako kamera dokumentira stanje oceana, uključujući vodljivost, temperaturu, dubinu i lokaciju u realnom vremenu omogućuje znanstvenicima izravan uvid u ronilačke i biološke uvjete na snimljenoj lokaciji.

Livestream na njihovoj Facebook stranici počinje danas (utorak, 30. lipnja) u 20:00 sati po našem vremenu.