AIDA međunarodno dubinsko natjecanje u ronjenju na dah u četiri dubinske discipline, ujedno i prvenstvo Hrvatske, proteklog je vikenda završeno u Krku koji je bio domaćin događanja. 

Ronioci iz pet zemalja natjecali su se za titulu najboljeg na najdubljoj točki sjevernog Jadrana, između otoka Plavnik i Cres. 

Najuspješnije su bile Tatjana Škobo – najbolja u disciplini s dvije peraje(CWTB) i ukupno najbolja, zatim Petra Maričić, najbolja u disciplini povlačenja po konopu (FIM) i Lidija Lijić u disciplini bez peraja(CNF), što se tiče ženske konkurencije, a kod muškaraca je u disciplini povlačenja po konopu (FIM) najbolji bio Boris Milošić, u disciplini bez peraja (CNF) Petar Klovar, monoperaji (CWT) Borut Bukovec, a s dvije peraje (CWTB) i ukupno najbolji natjecatelj prvenstva Vitomir Maričić.

Prvenstvo je organizirala AIDA Hrvatska, nacionalni ogranak najveće i najznačajnije svjetske federacije za ronjenje na dah te Društva sportske rekreacije Centar aktivnosti. Natjecanje je službeno međunarodno natjecanje prema AIDA International pravilima te su upisani novi nacionalni rekordi u kategorijama s dvije peraje za Tatjanu Škobo i Vitomira Maričića s 30, odnosno 70 metara. Nacionalni rekord u disciplini bez peraja upisao je i Mađar Marcell Bago s rezultatom 39 metara.

Natjecanje je organizirano na M/Y Pipi, Pinezić, koja će, s obzirom na izvanredne ocjene sudačke komisije i sportaša, i iduće godine ugostiti ovo natjecanje u proširenom izdanju. Iduće na redu u dubinskoj sezoni je natjecanje u Pakoštanima 28.07. koje se boduje kao AIDA Kup Hrvatske.