Ako ste ovo Valentinovo napokon odlučili reći sudbonosno “da”, bilo u udobnosti vlastitoga doma, bilo na nekoj romantičnoj destinaciji, sada je već vrijeme da počnete razmišljati o medenom mjesecu. Čak i ako niste još odlučili napraviti tako veliki korak, uvijek možete otići na neki romantični vikend sa svojom srodnom dušom, a ako je ona uz to i zaljubljenik u ronjenje, donosimo vam četiri savršeno romantične destinacije. 

Scubaspa Ying na Maldivima nudi vam savršen spoj ronilačkog i svjetovnog opuštanja. Na njihovoj jahti možete cijele godine ugovoriti ronilačke safarije na centralne atole okružene tirkizno plavom vodom, kitopsinama i manta ražama. Uz ronjenje, možete dogovoriti prekrasne večere, spa tretmane, istraživati zabačene plaže, uzeti tečaj joge ili se pak voziti kajakom. Što god odlučili raditi, ovdje ćete sigurno provesti neke od najnezaboravnijih trenutaka vaših života. 

Aqua Tiki II u Polineziji nudi vam krstarenja po južnom Pacifiku i 188 polinezijskih otoka, od kojih je svega polovica naseljenih. Nenaseljeni otoci su netaknuti arhipelazi sačinjeni od vulkanskih otoka sa zapanjujućim krajolikom i drevnim atolima. Roneći na tim atolima, gotovo je zagarantirano sresti razne vrste morskih pasa i kitova te delfine i manta raže. Aqua Tiki II je katamaran idealan za intimne ronilačke safarije po atolima i duge plovidbe te šetnje prekrasnim mirnim plažama. Katamaran je pogodan za osmero ljudi te je opremljen s četiri kabine s kupaonicama, knjižnicom, koktel barom i trampolinima. Kako god okrenete, zabava je zagarantirana. 

Galapagos Sky nudi malo više avanture te faunu kakvu nećete sresti nigdje drugdje na svijetu, osim na Galapagoskom otočju. Samo neke od vrsta koje ćete tamo susresti su morski psi, iguane, pingvini, čekićari i manta raže. No, ne zavaravajte se samo bogatom faunom jer ćete ovim luksuznim ronilačkim krstarenjem dobiti mnogo više. Galapagos Sky nudi luksuzna krstarenja za do 16 osoba, svaka kabina ima vlastitu kupaonicu, poslije svakog urona imate tople ručnike te vam na raspolaganju stoji i mogućnost najma kamere. Dakle, ako ste avanturist, ovo je definitivno vaša romantična lokacija.

Philippines Solitude One savršen je odabir ako želite posjetiti neko od sedam novih svjetskih čuda. Naime, nacionalni park koraljnog grebena The Tubbataha ne samo da je dragulj u kruni ronjenja na Filipinima, već je dospio i na UNESCO-vu listu svjetske baštine te je poznat i kao jedno od sedam novih svjetskih čuda. Filipinsko otočje sastoji se od preko 7000 otoka te na njemu možete susresti razna morska bića od morskih pasa preko kitopsina do najsitnijih ribica. na ovom se krstarenju roni samo u malim grupama kako bi se zadržao osjećaj intimnosti, a nakon urona možete se opustiti u jacuzziju dok se vaše slike s medenog mjeseca obrađuju u brodskom studiju za digitalnu fotografiju.