Što je veće i “opakije”od mako morskog psa, a pripada istoj obitelji?

To ovisi o tome jesmo li mislili na morske pse ili ronilačke satove, ili ne? (Kod nas se mako morski pas naziva još i dugonosa ili iglozuba psina.) Zapravo, kako god gledali, velika bijela psina svakako je veća i smatra se pravim vladarom podmorja. Stoga su u Zelosu svoju novu perjanicu nazvali upravo po tom predatoru i to nije slučajnost jer se prošli model zove “Zelos Mako”. Tako su i imenom htjeli naglasiti da se radi o većem, boljem i “dubljem” ronilačkom satu.

Kućište ovog “predatora” (od bronce ili nehrđajućeg čelika) promjera je 44 milimetra, a brojčanik mu je, poput mlađeg brata, ukrašen spiralnim 3D uzorkom s oznakama na 3, 6, 9 i 12 sati koje su inspirirane zubima morskog psa. Safirno staklo i keramički umetak na ronilačkom prstenu čine ovaj sat iznimno otpornim na ogrebotine, a švicarski samonavijajući mehanizam Sellita SW200 Automatic jamči točnost i pouzdanost.

Ovaj model proizveden je u osam varijanti. Vodootpornost je zajamčena do jednog kilometra dubine, a cijena mu je zaista prihvatljiva – oko 500 eura.