Oris se vraća u dubine modelom Dive Control Limited Edition, nasljednikom legendarnog ProDivera – sata nezavisne švicarske kompanije napravljenog za profesionalne ronioce. 

Ovaj sat s kućištem promjera 51 milimetar od laganog titanija gradacije dva, sa zaštitnim crnim DLC slojem protiv ogrebotina, pokreće samonavijajući mehanizam Oris Cal. 774 koji mu osigurava zalihu energije od 48 sati. Ima i Orisov patentirani sigurnosni sistem – RSS (Rotation Safety System), Orisov izum koji osigurava da jednosmjerna ronilačka luneta sigurno ostane na mjestu tijekom ronjenja. Novi sat ima i kronograf na 12 sati s detaljima u jasnoj žutoj boji. Staklo je safirno, antireflektirajuće, a brojčanik crni s uzorkom valova te Super-LumiNova® premazom na oznakama pa je vidljivost i u mračnim dubina zajamčena. Remen je gumeni, a preklopna kopča od crnog DLC titanija ima sistem brze ekstenzije. 

Inače, Oris je ovaj sat napravio u suradnji s Romanom Frischnetom, švicarskim komercijalnim roniocem, a serija je ograničena na samo 500 primjeraka. Vodootpornost Oris Dive Control Limited Edition sata zajamčena je do jednog kilometra dubine.