Nova inačica proslavljenog Sinnovog U1 modela dobila je oznaku “B” koja označava plavu boju (B – blue) brojčanika i narukvice.

Kontrast bijelih kazaljki, oznaka za sate i natpisa “Sinn” na plavom brojčaniku i dalje izgleda jednostavno, a sam sat na prvi pogled odaje dojam “radnog ronilačkog sata”. To je i bila namjera njemačkog proizvođača koji je slavu stekao upravo jednostavnim i robusnim dizajnom, ali i nevjerojatno izdržljivim ronilačkim satovima. Kućište je izrađeno od njemačkog podmorničkog čelika koji ekstremno dobro podnosi morski okoliš i ima odlična antimagnetna svojstva. I kućište i jednosmjerno rotirajući ronilački prsten izuzetno su otporni i na udarce pa je korištenje ovog sata i u najtežim uvjetima pod vodom potpuno normalno. Koriste ga i komercijalni ronioci i pripadnici nekih vojnih mornaričkih i ronilačkih postrojbi, a rado ga imaju i “obični” ronioci koji žele istaknuti svoju “opaku” stranu.

Srce sata i dalje je samonavijajući mehanizam u kućištu promjera 44 milimetra koje pruža zaštitu od udaraca (DIN 8308) i magnetnog polja (DIN 8309). Krunica je postavljena na poziciju četiri sata kako ne bi smetala pri savijanju ruke unatrag, a safirno staklo obostrano je premazano antireflektirajućim premazom.

Ovakav jednostavan dizajn odlično će se uklopiti i u svakodnevnom životu pa ćete ga vidjeti i na ruci “pravih frajera” u otmjenim restoranima. Plava boja osvježila je model i podarila mu notu otmjenosti, ali je Sinn U1 B i dalje ostao pravi ronilački sat bez kompromisa. Naravno, vodootpornost je također ekstremna i zajamčena je do jednog kilometra dubine.