Na Jarunskom jezeru proteklog je vikenda odrađena 16. ekološko – humanitarna akcija u organizaciji ronilačkog kluba Roniti se mora – tradicionalni Think Green.

Nakon Maksimira, Ježeva, Savice, Jaruna, Komiže, Kukljice, Biševa i Njivica, već osmi put po redu na ovom mjestu u suradnji s National Geographic Hrvatska ovaj ronilački klub organizirao je čišćenje dna najposjećenijeg zagrebačkog jezera.

Tridesetak ronilaca i volontera iz Duge Rese, Karlovca, Siska, Varaždina i Zagreba nakon okupljanja pred zgradom ustanove za Upravljanje sportskim objektima na Otoku Univerzijade te službenog otvaranja akcije vrijedno je prionulo čišćenju otpada iz jezera i oko njega. Ove godine ronioci su primijetili da su dosadašnje akcije bile uspješne jer otpada je na dnu sve manje. Izvuklo se nekoliko vreća smeća, ali ovog puta bez većih komada, guma i stakla. Tijekom akcije mogli su se kupiti i kalendari s fotografijama čiji su autori članovi ronilačkog kluba Roniti se mora, a prihod je namijenjen školovanju djece iz SOS Dječjeg sela. Naravno, kao i nakon svake ovakve akcije, ronilačka se družina bacila na roštilj i lagani chill na Jarunskoj travi.

Organizatori zahvaljuju svim sudionicima i sponzorima te medijskim pokroviteljima koji su pomogli ovoj akciji!