Mislite li da možete bolje?

Mi ćemo Vas opskrbiti osnovni informacijama i uputama kroz ovaj tekst i kratki video, a Vi nas svakako obavijestite kako je prošlo obaranje rekorda i šaljite nam snimke zabave koja je pritom nastala jer ovo je jedan od najzabavnijih rekorda!

Naime, radi se o broju napravljenih prstena zraka pod vodom. Oboren je rekord australskog ronioca Jacka Blomeleya koji je napravio čak 47 prstenova. Budući da je za obaranje rekorda potrebno imati iste uvjete, i Vi ćete, poput Britanca Paula Hensona, prilikom upuštanja u obaranje morati zaroniti u bazen. Paul Henson kaže: “Imam 55 godina i pretio sam. Nikada nisam profesionalno ronio na dah. No, znam napraviti puno malih prstena od zraka pa sam pomislio kako je ovo moja prilika.” Odlučio je samo jednom probati oboriti australski rekord od 47 prstenova te je odlučio i kako neće ići do svojih krajnjih granica kako bi potaknuo i druge na pokušaj obaranja ovog zabavnog rekorda. Henson je u svome pokušaju uspio napravivši čak 66 prstenova te je svim budućim rekordolomcima savjetovao da uvijek imaju pratnju kada provode aktivnosti koje uključuju zadržavanje daha.

Mi Vam preporučujemo da, čak i ako niste za obaranje Guinnessovog svjetskog rekorda, barem pokušate koliko možete ovakvih prstenova napraviti. Kada se uvjerite kako je lako, zašto među prijateljima roniocima ne organizirate malo natjecanje? Možda za vrijeme dekompresijske stanke da razbijete dosadu? Kako bilo da bilo želimo Vam dobru zabavu i, ako svoje pokušaje uspijete snimiti, ne zaboravite nam ih poslati na e-mail: redakcija@scubalife.com.hr.