Pogled u plavo koji već tradicionalno gostuje u Orebiću predstojeći će vikend omogućiti besplatna probna ronjenja za sve posjetitelje u Lučici.

U organizaciji PŠU “Peliška jedra” – ronilačke sekcije i agencije Promocija ronjenja Pogled u plavo ovog vikenda dolazi u Orebić u sklopu kojega će biti omogućena besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, a sve uz stručno vodstvo instruktora ronjenja.

Montažni 10-metarski bazen Pogleda u plavo bit će montiran u Lučici, dok će svim posjetiteljima manifestacije na raspolaganju biti ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te instruktori ronjenja ronilačke sekcije “Peliška jedra”.

Ronilačka sekcija Peliških jedara koja je krenula u smjeru promocije, ekologije i edukacije ovog vikenda će promovirati svoj rad, aktivnosti i usluge. Nakon kraće poduke o ronjenju i savladavanja osnovnih pravila ronjenja, posjetitelje u bazenu očekuje podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Pogledu u plavo pridružila se i stručna služba ZAMP koja se pobrinula za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku, a manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog portala Gorgonija te web portala Morski.hr.