Kada dođe vrijeme da se jedna ronilačka boca umirovi, uvijek je dobro reciklirati je u ronilačkom centru.

No, za one sentimentalne ronioce koji su emotivno vezani za svoju bocu postoje i drugi načini iskorištavanja starih ronilačkih boca. Donosimo neke ideje kako zadržati svog najboljeg ronilačkog partnera zauvijek u svom životu.

Za ronioce koji su knjiški moljci može izvrsno poslužiti kao držač za knjige. Ako Vašoj boci još nije vrijeme za mirovinu, a uvjereni ste kako Vam je takav držač neophodan, možete ga kupiti na Etsy-u. No, ako imate staru bocu, malo vremena te volju i alat, nije ga teško izraditi.

Osvijetlite svoj svijet unikatnom kućnom svjetiljkom koja vraća sve Vaše podvodne uspomene jednim pritiskom prekidača. Ovakve lampe također možete naći na Etsy-u, a možete ih i sami napraviti uz minimalno znanje o elektronici.

Istaknite svoj prostor jedinstvenim vanjskim stolom. Stare ronilačke boce jednakih visina mogu poslužiti kao noge stola koje će zasigurno pokrenuti večernji razgovor svaki put kada Vas posjeti netko novi. Pustite mašti na volju i uživajte u izradi Vašeg osobnog stola.

Mala prerada pretvara običnu ronilačku bocu u prekrasnu vazu. Sve što trebate je izbrusiti bocu ili obojiti, a možete ju ostaviti i u originalnom stanju za malo grublji dojam te odrezati njen vrh.

Impresionirajte goste na idućoj večeri držačem za butelje vina napravljenim od ronilačke boce. Nabavite ga na Etsy-u ili napravite kod kuće.

Pokažite svoju strast za ronjenjem cijelom susjedstvu. Napravite poštanski sandučić od ronilačke boce s ronilačkom zastavicom. Potrebna Vam je boca, nešto vremena, boje i alat.

Volite roštilj i otvorene prostore? Napravite prijenosni roštilj od ronilačke boce. Osim što je vrlo praktičan, vjerujemo da ćete uživati u njegovoj izradi koliko i u kasnijoj upotrebi roštilja.

Dotjerajte vrt dekorativnim zvonom koje će zasigurno preživjeti sve vremenske uvjete. Ako ste kreativni i maštoviti, možete mu dati osobni duh uz malo boje ili nešto ugravirati.