Pet savjeta koji će početnike održati “zagrijanim” za ronjenje

Ništa se ne može uspoređivati s osjećajem koji imaju ronioci nakon polaganja početničkog ronilačkog tečaja.

Ono što je nekada bilo misteriozno, tajnovito, nedostupno, duboko… nakon OWD tečaja postaje igralište. Nakon nekoliko urona i boljeg upoznavanja s ronilačkom opremom ronioci počinju istinski uživati u podvodnim svijetu. Ipak, poslije nekog vremena ronilački ushit kod mnogih ronilaca polako se smanjuje i njihovo zadovoljstvo nakon ronjenja kao da se smanjuje. Stoga vam SCUBAlife donosi pet savjeta koji će vas održati “zagrijanim” za ronjenje.

  1. Skupite što više ronilačkog iskustva i krenite na sljedeći ronilački tečaj – AOWD! Postanite napredni ronilac i otkrijte svijet i ispod 20 metara dubine. “Prokletstvo Jadrana” kaže da je Jadransko podmorje zanimljivije i ljepše na većim dubinama. Naravno, osim Jadrana i druga mora kriju mnoge zanimljivosti i ispod 20 metara dubine, a i veliki broj olupina zahtijeva AOWD ronilačku iskaznicu.
  2. Učlanite se u neki ronilački klub. Naime, ronjenje je aktivnost koja nužno zahtijeva partnera, a učlanjenjem u klub uvijek ćete ga lako pronaći za svaki zaron. Također, ronjenje je zanimljivije kad se iskustva s urona dijele s ostalim roniocima. Klupska atmosfera povući će Vas na češće ronjenje i zanimljive lokacije koje predlože kolege iz kluba. Učlanjenjem u ronilački klub dobit ćete mogućnost komunicirati s mnoštvom različitih ljudi koje povezuje zajednička rekreacija pa se tu stvaraju i neka nova poznanstva, prijateljstva… Svoje doživljaje pričat ćete onima koje to zaista zanima i slušat ćete različita gledišta ronilaca na isti uron.
  3. Naučite nešto o podmorju! Izbrusite svoje znanje i saznajte ponešto o čudesnom živom svijetu ispod površine. Vjerojatno već znate nešto, ali mnoga bića koja vidite pod vodom bit će Vam zanimljivija kad o njima znate i nešto više. Tako ćete znati i na kojem uronu što možete očekivati ili što trebate tražiti da biste najbolje doživjeli određenu ronilačku lokaciju.
  4. Otkrijte svoje ronilačke preferencije! Iskušajte se u više različitih ronilačkih specijalnosti. Možda Vas privuče ronjenje na olupinama, ronjenje u spiljama, tehničko ronjenje, podvodna arheologija, podvodna fotografija… Saznajte što Vas privlači i u čemu možete napredovati u ronilačkom smislu pa izaberite svoju ronilačku specijalnost i dodatno se educirajte – položite određeni specijalizirani ronilački tečaj.
  5. Putujte na različite ronilačke lokacije! Iako se čini skupim, putovanja na razne ronilačke destinacije danas ne mora biti skupo. Vrlo je lako pronaći prihvatljive aranžmane za ronjenje u različitim dijelovima svijeta. Pretražujte internet i razgovarajte s kolegama iz kluba – sigurno ćete pronaći zanimljive i prihvatljive ronilačke izazove koje vrijedi doživjeti. Putujte puno i često i tako upoznajte različite dijelove svijeta ispod i iznad površine!
SHARE