Mjesec sigurnosti u ronjenju

Neprofitna organizacija DAN (Divers Alert Network) od svoga osnutka radi na poboljšanju sigurnosti ronjenja i edukaciji ronilačke zajednice.

Jedan od načina na koji to rade jest i organiziranje seminara te treninga. Kako se ovoga mjeseca obilježava mjesec sigurnosti u ronjenju, ova organizacija odlučila je učiniti dostupnim svima svojih 20 najpopularnijih seminara o ronilačkoj sigurnosti. Oni su djelo vodećih medicinskih i istraživačkih stručnjaka u pitanju sigurnosti ronjenja, a seminari pokrivaju teme kao što su, među ostalim, ozljede uha, dekompresijska bolest, kako postupati nakon ronilačke nesreće, lijekovi i ronjenje te planovi hitnog postupanja, kao i mnoge druge. 

“Kroz ove snimljene prezentacije možemo učinkovitije prenijeti našu poruku i proširiti naša znanja čitavoj ronilačkoj zajednici. Svaka prezentacija sadrži ključne sigurnosne informacije, najčešća pitanja i DAN-ove programe prve pomoći te pomaže roniocima da se budu pripravni na prevenciju ronilačkih nesreća, ali i na postupanje nakon istih. I sve to besplatno”, kaže William Ziefle, predsjednik i glavni izvršni direktor DAN-a. Prezentacije su dostupne ovdje, a od DAN-a se može zatražiti i besplatan DVD s istima.