Znate li kako nazdraviti pod vodom?

Vjenčanje britanskog princa Williama i njegove izabranice Kate Middleton zasigurno je jedan od događaja koji će ove godine najviše privlačiti pažnju javnosti.

Unatoč tome što skupo stoji porezne obveznike, kraljevska obitelj vrlo je omiljena među Britancima pa tako i među onima koji se bave ronjenjem. Tako su članovi ronilačkog kluba Gildenburgh Water iz Whittleseya njihovo vjenčanje odlučili proslaviti zdravicom pod vodom lokalnog jezera. Ideja je da na 20 metara dubine iz boce nazdrave posebnom mješavinom bezalkoholnog koktela. Glavni instruktor u klubu, Ian Forster, kaže da će sami smiješati koktel i ističe da se pod vodom uistinu može nazdraviti. “Moguće je piti pod vodom, jer postoji poseban trik za to. Naime, zbog dubinskog tlaka koktel će ostati u boci kada se ona otvori. Tada morate izvaditi svoj regulator iz usta, staviti jezik na vrh boce i vrlo brzo otpiti”, kaže Forster i dodaje kako su to već radili na proslavama Nove Godine. “Doduše, nismo to izvodili već neko vrijeme pa će nam trebati malo vježbe”, kaže on. Forster napominje i kako je kraljevska obitelj već dugo vremena također vezana uz ronjenje. Tako je princ Phillipe bio prvi predsjednik British Sub Aqua Cluba (BSAC), krovne britanske organizacije za rekreativno ronjenje, a sadašnji predsjednik BSAC-a je princ Charles. Također, prinčevi William i Harry roniti su naučili još kao djeca.

Svi znamo kako to izgleda kad ronioci piju na kopnu, a kako to izgleda ispod površine pogledajte i zapamtite – ispod površine se držite bezalkoholnih pića!