Ronioci s invaliditetom otvaraju sezonu, pridružite im se!

foto: ilustracija

Ronilački klub “Geronimo” i IAHD Adriatic pozivaju vas na tradicionalno otvaranje ronilačke sezone koje se održava u Mariboru. 

Međunarodni savez društava IAHD Adriatic sa sjedištem u Sloveniji, čija je punopravna članica Ronilački klub “Geronimo” iz Zagreba, vodeća je svjetska ronilačka organizacija koja se bavi ronjenjem osoba s invaliditetom. Jedini održavaju tečaje za ronioce s oštećenjem kralježnične moždine, kao jedne od najzahtjevnijih ronilačkih kategorija u rekreativnom ronjenju. Tečajeve održavaju prema definiranim standardima, a sa ciljem da ronioci s invaliditetom samostalno rone.

IAHD Adriatic je 2007. godine postao članom najstarijeg svjetskog ronilačkog saveza C.M.A.S. (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques), čime smo dobili pravo na pružanje školovanja kako osobama s invaliditetom tako i osobama bez invaliditeta.

Ronioci s invaliditetom, većinom s oštećenjem kralježnične moždine, iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Austrije naći će se na demonstraciji ronjenja čime će otvoriti novu ronilačku sezonu te još jednom dokazati da smo jednaki svim ostalim rekreativnim roniocima.

Najprije će od 16:00 do 16:30 biti održana svečana dodjela ronilačkih kategorija osobama s invaliditetom. Nakon toga, na rasporedu je demonstracija rekreativnog ronjenja osoba s invaliditetom. Organizator je predvidio mogućnost probnog ronjenja za goste (discovery). Za kraj prgrama, bit će prikazan višestruko nagrađivani dokumentarni film Petra Lombara o ronjenju osoba s invaliditetom “If I Can Drive, I Can Dive” te najava filma S-CUBA koji opisuje međunarodnu ekspediciju ronilaca s oštećenjem kraljžnične moždine iz Slovenije, Hrvatske i Srbije na ronilačkom putovanju po Kubi.

Vidimo se u Mariboru, na bazen Pristan, u utorak, 12. travnja 2011. godine, s početkom u 16:00 sati.