Ultimativne ekspedicije; od Arktika do Maldiva

Aggressor Fleet, Dancer Fleet i Amos Nachoum krajem siječnja sklopile su partnerstvo s Big Animals Expeditions koje donosi ultimativno iskustvo za obožavatelje ronjenja i fotografiranja. Pogledajte ove fotografije i shvatit ćete koliko su ovo dobre vijesti

Nakon 25 godina vrhunskih ronilačkih izleta Aggressor Fleet i Dancer Fleet ujedinile su svoje flote s Big Animalsom i Amosom Nachoumom i stvorile vjerojatno najbolji ponudu za obožavatelje podvodnog svijeta i divlje netaknute prirode. Big Animals Expeditions je tvrtka specijalizirana za ekskluzivna putovanja u divljinu, a njihova putovanja se često s punim pravom nazivaju epskima.

Naime, sve one koji se uključe u jedno od ovih putovanja  čeka izravno iskustvo s divljim životom pod nazorom vrhunskog fotografa Amosa Nachouma. Zajedno, Aggressor i Dancer Fleet predstavljaju najveću svjetsku flotu specijaliziranu za ekskluzivna adventure putovanja i nude posjete na 17 najboljih ronilačkih lokacija svijeta;  Indonezija, Baja, Belize, Caymansko otočje,  Dominikanska republika, Fiji, Galapagos, Hawaii, Maldivi itd.
Naravno, ova putovanja su dizajnirana na način da ne uznemiruju životinje, a o reputaciji Amosa Nachouma je suvišno govoriti. Radi se o istraživaču i fotografu koji je slavu stekao vodeći istraživačke timove National Geographica u otkrivanje života velike bijele psine i kitova ubojice.

Izleti koji traže predznanje: korištenje suhog odijela na Arktiku

Kako saznajemo od predstavnika Aggressora i Dancer Fleeta, Larrya Speakera, većina ovih izleta zahtijeva napredno poznavanje fotografije i dobre ronilačke vještine, a grupe su vrlo malo kako bi se omogućio dobar kontakt s Amosom Nachoumom. Ovaj zahtjev postavio je sam Amous, kako bi bio siguran da će sa svakim polaznikom zajedno na kraju dana detaljno pregledati fotografije i pomoći da unaprijede svoje fotografske tehnike. Grupe se kreću od četiri do max. 12 članova, a i cijene su ekskluzivne kao i ova putovanja; raspon je od 6.900 do 44.000 američkih dolara.
Naravno, pripremljeni su i izleti s manjim zahtjevima za predznanjem gdje možete savladati osnove fotografije s Jimom Chrucchom koji će Vam omogućiti skok s hobija na nešto ozbiljniju razinu fotografije te napredno korištenje Vaše fotografske  opreme.
Kako saznajemo od Speakera; najatraktivniji te najtraženiji izleti odvijaju se u vodama Arktika i zahtijevaju korištenje suhog odijela, a što sve možete snimiti, pogledajte u ovim galerijama  fotografija koje je snimio Amos Nachoum i koje su ekskluzivno ustupljene ScubaLife-u.
Više o ovim aranžmanima saznajte ovdje.

 

{gallery}20110208a{/gallery}