Smartphone postaje obavezna oprema za ronioce?

PADI je prepoznao potencijal smartphone uređaja i razvio aplikaciju za iPhone i korisnike Android sustava koji će Vam davati najsvježije informacije o PADI centrima i lokacijama za zaron. 

Smartphone industrija je doslovce preuzela tržište notebooka i bacila proizvođače laptopa na koljena. Tableti i smartphonovi postaju sve češće prvi izbor za sve koji žele brz i jednostavan pristup informacijama, a ronilačka populacija se tu ne izdvaja od drugih. Dapače, ovakva potreba je čak i izraženija za ljubitelje ronjenja koji žele iskoristiti svaku (neočekivanu) priliku za zaron. Potencijal smartphon uređaja je prepoznao i PADI te razvio aplikaciju za lociranje svojih centara diljem svijeta. Trebate novo punjenje ili imate problema s opremom, ili želite naučiti roniti; potražite najbliži PADI centar na najjednostavniji mogući način – uključite svoj smartphone i upišite u aplikaciju ime grada gdje se nalazite. Aplikacija ima i opciju pomoću koje uređaj sam određuje vašu trenutnu lokaciju i označava na karti najbliži PADI centar. Osim koordinata samog centra, aplikacija nudi mogućnost saznavanja pregršt drugih korisnih informacija; od radnog vremena, vrste treninga i usluga te još puno toga. 

Čelni ljudi PADI-a su ovim potezom pokazali da prate kretanja trendova na tržištu tehnologija te povukli pravi potez u pravom trenutku: “Potrošači žele brzo i jednostavno pronaći ono što traže i ronilačka industrija se mora prilagoditi tim zahtjevima” izjavila je Kristin Valette iz PADI-a prilikom predstavljanja ove aplikacije. Naime, iPhone i uređaji s Android operativnim sustavom zauzimaju više od 42 posto globalnog tržišta smartphonova i lansiranje aplikacije za ronioce s ovim uređajima predstavlja dobar poslovni potez.

Korisnici koji su već testirali novu aplikaciju ostavili su pozitivne komenatre na iTunes App Storu i Android App Marketu, no istovremeno su istaknuli da postoji još dosta prostora za poboljšanje. Poput, primjerice, unošenja informacija iz dive loga koje bi bile dostupne putem smartphona svima koji se spremaju na ronjenje u tom području. No i ovo predstavlja solidan početak i nema sumnje da će informacije potrebne za pripremu zarona biti od sada puno dostupnije korisnicima smartphon uređaja. Ova aplikacija je samo jedna u nizu koje smo predstavili na našim stranicama poslijednih mjeseci i nameće se zaključak da će ovi smartphone uređajii postati obavezna oprema svakog ozbiljnog zaljubljenika u podvodni svijet i to vrlo brzo.

Aplikaciju možete preuzeti ovdje, a ukoliko želite saznati sve detalje o radu same aplikacije i vidjeti kako ona funkcionira na samom uređaju tada klinite ovdje.