Ultra laka oprema koja putovanje čini jeftinijim

Cijene letova rastu, a troškovi avionskog prijevoza opreme mogu značajno podići cijenu putovanja; neki proizvođači odlučili su doskočiti tome. 

Prošle godine je to bilo tek puko eksperimentiranje, no ove godine se dogodio pravi boom u proizvodnji opreme koja je osjetno lakša od uobičajenih težina. Prošli tjedan Oceanic je izbacio na tržište BioLite kompezator plovnosti koji teži tek 2.5 kilograma, što je skoro četiri puta manje od njegove uobičajene težine. Iz Oceanica se hvale kako je ovaj proizvod izazvao veliki interes ronilačke populacije i prije nego je došao do trgovina, a njegova cijena će se kretati oko 450 američkih dolara. Na Vama je da procijenite može li Vam donijeti značajnu uštedu na putovanjima.

Treba kazati da su se i drugi dijelovi opreme počeli proizvoditi u lakšim izdanjima; peraje i regulatori su također zahvaćeni ovim trendom i ono što je bilo prošle godine tek eksperimentiranje, ove godine se pretvara u pravilo (barem kod velikih proizvođača). No, tek vrijeme će pokazati radi li se o dovoljno kvalitetnim rješenjima te je li ovaj pristup uistinu isplativ po svim kriterijima.