Kodak najavio prvu podvodnu kameru

Radi se vrlo kompaktnom foto-aparatu koji bi prije svega svrstali u kategoriju priručne opreme koju je dobro uvijek imati pri ruci.

Početak 2011. godine Kodak je započeo u znaku inovacija – omogućili su direktno „kontaktiranje“ foto-kamera i društvenih mreža, stvorili 3D printer, ali i najavili skori izlazak svojeg prvog podvodnog foto-aparata koji će imati sve te funkcionalnosti na raspolaganju. Iako će ići  tek nekoliko metara u dubinu, ovo je veliki iskorak za ovu kompaniju. Ova vijest veseli nas iz više razloga; prije no što se većina ronilaca uhvatila ozbiljnog ronjenja morali su dobiti razlog da zarone dulje i dublje. Jedna dobra fotografija na dubini od 4-5 metara svakako može biti taj razlog. I nadalje, ova kompanije je ozbiljni inovator. Ukoliko tržište prepozna ovu digitalnu kameru, možemo očekivati sijaset vrlo naprednih i inovativnih proizvoda koji će nam dobro doći.

Ova kamera ima još jedno svojstvo zbog čega je ovdje i izdvajamo; iako su performanse ovog uređaja daleko od onih koje imaju ozbiljne podvodne kamere, ona spada u onu kategoriju „dobro bi mi došao bilo kakav podvodni foto-aparat“. To su one situacije kada čuvate dijete u plićaku, ili kada zaronite pukom srećom jer Vam se slučajno pružila prilika na nekom službenom putovanju. Najnevjerojatniji  prizori će Vam se ukazati onda kada to ne očekujete, a gotovo sigurno onda kada nemate nikakav foto-aparat pri ruci. Ovaj uređaj nije preskup; očekuje se da će koštati oko 80 dolara, ima 12MP kameru i solidan ekran od 2.4 inča što je zadovoljavajuće za jednu malu priručnu foto-kameru koja Vas može pratiti svugdje kuda se zaputite planirajući zaron ili ne. Malen, prilično jeftin i ono najbitnije, podvodan foto uređaj. Dobar početak za Kodak.