Atrakcija u Kraljevici: Sveti Nikola pod vodom

U nedjelju u sklopu priprema za 35. godišnjicu kluba KPA Adria održano je treće podvodno hodočašće kipu Sv. Nikole. Čestitke Adriji i evo par prigodnih rečenica o ovom podvodnom Svetom Nikoli kod Kraljevice

Brončani kip Svetog Nikole postavljen je 2008. godine u sklopu proslave Dana Grada Kraljevice, na Rtu Lipica na poluotoku Oštro. Sveti Nikola nije samo zaštitnik pomoraca, već i svih koji su na moru i pod morem pa je tako u Klubu podvodnih aktivnosti Adria nastala ideja da se kip sveca postavi i u podmorje. Grad Kraljevica i predstavnici Crkve podržali su taj prijedlog. Sam kip zapravo je smanjena kopija velikog kipa ostavljenog ispred crkve, visoka 70 cm i pripremljena za postavu na kameno podnožje. Odabrana lokacija nalazi se pod morem na samom Rtu Lipica, nedaleko od znaka na kopnu za zabranjeno sidrenje, i udaljena je oko 30 metara od obale. Na tom se mjestu kamenito dno strmo spušta do dubine od 25 metara, tvoreći nekoliko malih stepenica. Stručna ekipa KPA Adrije na čelu sa geologom dr.sc. Čedomirom Bencem odabrala je mjesto za kip na jednoj od stepenica koja se nalazi na dubini od 15 metara.
Ove nedjelje održano je treće podvodno hodočašće kipu sv. Nikole čime je obilježena 35. godišnjica Kluba, ali i praznik ovog sveca. Toliko o ovome svecu, što on misli o Vama, saznat ćete kada pogledate u čizmicu. Ostaje nam samo još čestitati KPA Adrii na 35. godišnjici kluba.