Apple ponudio besplatnu Dive logbook aplikaciju za iPhone

Apple je u suradnji s DNA BLU i SCUBAPRO UWATEC-om razvio besplatnu aplikaciju koja će Vam omogućiti da prikažete detalje zarona na svom iPhoneu.

Naravno, kao i obično, sve što ima prefiks besplatno, a ova aplikacija je besplatna za preuzimanje; ima neku “kvaku”. U ovom slučaju je ta da morate koristiti SCUBAPRO UWATEC kompjuter za zaron. No, ako već koristite tu opremu, a imate i iPhone, onda imate i mogućnost besplatne pohrane detalja svog zarona u mobitel kako bi Vam uvijek bili pri ruci. Iako ova kombinacija i nije baš svijetli primjer neovisnosti o korporativnim brandovima, ovo je zanimljiva opcija i drago nam je da i najveći svjetski brandovi prilagođavaju svoje proizvode potrebama ronioca. Ovakav trud podržavamo, na kraju krajeva, bilo je i vrijeme da se i oni najveći informatički tj. telekomunikacijski giganti više prilagode roniocima!

Ovdje možete saznati više i preuzeti samu aplikaciju i naravno, očekujemo Vaše komentare. No, treba kazati da ako ste spremni platiti, tada postoji cijeli niz rješenja koja su namijenjena za Vaš telefon. Cijene se kreću od 12 do 35 dolara, ovisno koji softver koristite na Vašem smart uređaju, a jedan od pružatelja ovakvog softvera je, primjerice ovaj Diving Log 5.0., no svakako nije jedini.