Posao iz snova: Aquaman Recovery

U prvom članku iz serije o poslovima koje bi ronioci mogli smatrati poslovima iz snova imali smo na umu, priznajemo, više-manje uobičajene poslove koje je doduše teško dobiti. No nismo imali na umu posao kojim se bavi Chris Seeman.

Poslovi koji uključuju ronjenje, koji su dobro plaćeni i dostupni svakom tko u blizini ima par metara dovoljnih za zaron gdje god to bilo, nije napretek. Uglavnom, radi se o poslovima za koje morate imati visoke kvalifikacije, velika je konkurencija za njih, ili ih jednostavno nema dovoljno koliko ima nas sanjara koji bi željeli spojiti radni dan i osam sati ronjenja u istu stvar.
No to nije obeshrabrilo Chrisa Seemana. On je već radio kao ronilac čisteći brodove no, uskoro je osmislio još jedan posao vezan uz ronjenje, postao je detektiv za izgubljene stvari. Stvar je krenula jednostavno, čuo je za slučaj Wendy Wagner kojoj je ispao prsten u luci u kojoj je bila usidrena s društvom. Radilo se o prstenu koji joj je poklonio pokojni suprug i predstavljao je veliki gubitak za nju. Seeman ju je zamolio da mu pokaže lokaciju gdje je prsten otprilike pao i nakon 10-tak minuta se vratio s izgubljenim prstenom. I tako je krenulo.
Svoje usluge obično naplaćuje prema unaprijed dogovorenom postotku vrijednosti izgubljene stvari, a ukoliko je ne uspije pronaći tada svoj rad ne naplaćuje.