Zaronite s čovjekom koji je osvojio mjesec

Za one koji maštaju o letu u svemir, a zaljubljenici su u ronjenje ili će to tek postati, nudi se jedinstvena prilika za spajanje te dvije strasti.

Naime, američka zaklada koja potpomaže školovanje budućih astronatua koju čini čak 80 iskusnih svemirskih letača, nudi jedinstvenu priliku da zaronite s čovjekom koji je drugi zakoračio na mjesec, odmah nakon Neila Armstronga povijesne 1966. Edwin Eugenom Aldrinom Jr., poznatijem kao Buzz Aldrinom. Kako možete osvojiti ovaj zaron u ovom, u najmanju ruku, zanimljivom društvu. Registrirajte se na stranici www.astronautscholarship.org i sudjelujete u javnom nadmetanju za ovaj zaron. Radi se o dvodnevnom aranžmanu na lokacijjama Grand Cayman, plovidbi na brzom katamaranu, večeri s ovom astronautskom legendom te noćenju u prekrasnom apartmanu na plažama  North West Point otoka Grand Caymana.

Svoje iskustvo možete podijeliti s čovjekom koji je uistinu hodao po mjesecu i saznati iz prve ruke kakav je to osjećaj. Također, možete vidjeti kako se ovaj astronuat snalazi u morskim uvjetima te možda naučiti i pokoji trik iz bestežinskog stanja.

Tko je  Edwin Eugene Aldrin, Jr., čovjek koji jeprije 44 godine osvojio mjesec? Radi se o američkom pilotu i astronautu rođenom  u gradiću Montclairu u američkoj državi New Jersey. Završio je Vojnu akademiju West Point, a kao vojni pilot sudjelovao je Korejskom ratu nakon čega je doktorirao astronautiku na Massachusettskom Tehnološkom institutu. U listopadu 1963. pridružio se astronautskoj ekipi NASA-e te 11. studenog 1966. prvi puta poletio u svemir u misiji Gemini 12. Kao uspješan astronaut izabran je za člana misije Apollo 11 zajedno sa Neil Armstrongom i Michaelom Collinsom. U toj misiji postao je poznat po tome što je bio drugi čovjek koji je stupio na Mjesec, nakon Neil Armstronga. Nakon umirovljenja osnovao je tvrtku koja se bavi projektiranjem raketa, te piše znanstveno-fantastične novele.Uz Buzza se veže i jedan ne tako davni incident, gdje je šakama obranio svoj mjesečev hod. Naime, 9. rujna 2002., filmaš Bart Sibrel, gorljivi zagovornik teorije zavjere o slijetanju na Mjesec, pojavio se pred Aldrinom i njegovom kćeri ispred hotela u Beverly Hillsu. Sibrel mu je rekao: “Ti si rekao da si hodao na Mjesecu, a nisi” te ga nazvao “kukavicom, lažljivcem i lopovom” na što ga je Aldrin udario u lice. Policija Beverly Hillsa odbila je podignuti optužnice protiv Aldrina nakon što su svjedoci potvrdili da je Sibrel prvi započeo fizički kontakt i postao napasan. Srećom Sibrel nije bio teže ozljeđen, no ovaj događaj je dobro upamtiti ukoliko osvojite ovaj aranžman, čisto poradi izbora tema za razgovor…