Šokantan video: kamerom protiv morskog psa

Scott Mac Nichol je krenuo snimati uzgajališta lososa u sklopu projekta na kojem je bio angažiran i nije očekivao naporan dan na poslu, svakako ne napad morskog psa. Nakon početnog  udarca kojim je morski pas procjenjivao žrtvu, drugi puta krenuo je s razjapljenom čeljusti; Scott se uspio obraniti kamerom  i pritom sačuvao ovu nevjerojatnu snimku

Trebao je to biti sasvim normalan dan na poslu u životu Scotta Mac Nichola, profesionalnog ronioca koji se podvodnim snimanjem bavi od 1998. i sve u svemu, voli svoj posao, dapače uživa u njemu više nego većina ljudi. No ovog puta nije bilo tako, morski pas dužine otprilike 2.5 metara i težine od oko 130 kilograma, zamijenio je njegovu kameru za hranu i nakon početnog napada sa zatvorenom čeljusti, drugi put je krenuo na njega vrlo agresivno i pokušao zagrist kameru. Scott se uspio obraniti uzvraćajući udarce kamerom nakon što ju je morski pas pustio i pritom je, kako kaže, vrištao iz sveg glasa.
Ovaj događaj dogodio se na području Eastporta, koji nije poznat po napadima morskog psa, za razliku od Floride i drugih obalnih država sa toplijim temperaturama mora; zadnji fatalni napad zbio se daleke 1936. godine. Ovog puta Scott je imao sreće, no nemojmo zaboraviti, napadi morskog psa nisu toliko česti kako se to često ističe, a oni sa smrtonosnim posljedicama su izuzetno rijetki.

Pogledajte ovaj nevjerojatan video napada koji se dogodio prošle subote: