Instruktor ronjenja na popisu ubojice

Nedavno su u javnost izašle bizarne informacije o britanskom taksistu Derricku Birdu koji je početkom lipnja ubio 12 i ranio 11 ljudi. Svoj ubilački pohod želio je započeti sa kolegom roniocem iz svog matičnog kluba jer ga je prijavio za nedopušteni uron sa neiskusnim roniocem na dubinu veću od 50 metara.
Derrick Bird, BSAC scuba instructor i od nedavno masovni ubojica, pojavio se na vratima kolege ronioca Jasona Careya, naoružan i spreman na osvetu. No, Carey je bio umoran i nije se nikako uspijevao ustati, bez obzira na mahnito udaranje po vratima. Bird nije mogao čekati i krenuo je dalje u svoj ubilački pohod. Careyeva supruga koja je na koncu otvorila vrata vidjela je tek nakratko Birda kako ulazi u auto i odlazi neispunjenih namjera. Njegovu potencijalnu žrtvu, kolegu iz ronilačkog kluba Solway Sub-Aqua Club, spasio je umor.
Da stvar bude još bizarnija Bird je svoj mahniti pohod počeo planirati još prošlog ljeta na ljetovanju u Hrvatskoj. Njegovi poznanici Bob Cullen i Gary Kennett nedavno su podijelili to saznanje, naime Derrick je prošle godine došao u Hrvatsku na provod i  ronjenje. Jedne večeri nakon ispijanja velikih količina pive,  rekao je svojem društvu „Jednoga ću dana samo uzeti sačmaricu i sve ih pobiti“. Prijatelji su ga smirivali misleći da je to plod alkohola i loše životne situacije. Osim razvoda, koji navodno nije nikad prebolio, Derricka su mučili i financijski problemi.

Pretpostavlja se da je Derrick u ludilu koje ga je obuzelo bio nesposoban razlikovati one koji su mu nešto krivi od onih koje nije ni poznavao. Tako su se na njegovu nišanu umalo našao i kolega ronioc, koji je spasila tek puka slučajnost, no mnogi drugi nisu bili te sreće.