Dizajnerske tenisice za spas morskih pasa

Band Animal Collective je odlučio u suradnji s tvrkom Keep dizajnirati i lansirati liniju tenisica čijom će se prodajom prikupiti sredstva za zaštitu arhipelaga Revillagigedo.

Radi se o specifičnoj skupini otoka vulkanskog porijekla sa jedinstvenim ekosistemom, prirodnim staništem manta i morskih pasa.

S obzirom da je za vrijeme sezone uragana u ovom području vrlo slab morski promet, krivolovci neometano izrabljuju podmorje, a na meti se često nađu morski psi i mante, kao ciljane ili kolateralne žrtve. Cilj ove  akcije je prikupiti iznos od 40 tisuća dolara kojim bi se osiguralo 20 avionskih preleta aviona u vrijeme kada je nemoguće provoditi kvalitetan nadzor tog morskog područja bez aviona.

Svi članovi grupe dizajnirali su po jednu liniju tenisica, a prema prvim informacijama, ove scuba tenisice naći će se na tržištu početkom ožujka, no već sada možete napraviti on-line rezervacije za pojedine modele. Uz tenisice svaki kupac će dobiti i audio kazetu sa neobjavljenim snimkama ove grupe. Sviđale li vam se ove tenisice ili ne, njihovom  kupovinom potpomognuti ćete zaštitu ovog prekrasnog podmorja koje svakako treba posjetiti.

Cijena tenisica? Sitnica.
Više informacija o samoj akciji na ovoj adresi
a same tenisice pogledajte ovdje