Ronilački spektakl na glavnom zagrebačkom trgu

foto: Marjan Radović

Goran Čolak, ronilac koji je bojama hrvatske zastave obojao sam vrh svjetske liste najboljih bazenskih ronilaca svih vremena, sprema se za novi pothvat – obaranje Guinnessovog rekorda u ronjenju na dah. 

Jedinstven događaj održat će se u sklopu završne manifestacije projekta “Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje” koja će se odvijati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu od 27. do 29. rujna 2013. Projekt koji je pokrenula braniteljska zadruga PRO-X, Ronilački klub HRVI Nemo Adriatic i tvrtka Nemo Adria, tijekom godine je kroz gostovanja u mnogim hrvatskim gradovima s ronjenjem upoznao više od 1700 osoba, od čega su poseban interes za probnim uronima pokazala djeca. I ovaj put “Pogled u plavo” na središnji zagrebački trg donosi bazen s vodom i atraktivnu podvodnu izložbu fotografa Marjana Radovića. Posjetitelji će moći roniti uz pratnju profesionalnih instruktora i u punoj ronilačkoj opremi, a pri tom će moći pogledati jedinstvene prizore podvodnih ljepota na fotografijama postavljenim u vodi na unutarnjim stranicama bazena. U promociji ronjenja sudjelovat će specijalistički tim ronilaca Hrvatskog Crvenog Križa, ronioci Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te ronioci RK Dugave, REK SOLIN, HRVI Nemo Adriatic i RK Geronimo. 

Završetak manifestacije promocije ronjenja predviđen je za 29. rujna kada na scenu stupa naš najtrofejniji ronilac, Goran Čolak koji će pokušati oboriti nevjerojatni rekord u zadržavanju daha u mirovanju s prethodnim disanjem kisika koji trenutno iznosi 22 minute i 22 sekunde, a drži ga Nijemac Tom Sietas. Ovom spektakularnom događaju možete svjedočiti i uživo te tako pružiti podršku Goranu u nedjelju 29. rujna u 19.30 na Trgu bana Jelačića u Zagrebu!

SHARE