“Pogled u plavo” ide dalje

Ovog vikenda projekt “Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje” gostuje u Jastrebarskom.

Tamo će na Strossmayerovom trgu biti postavljen bazen s podvodnom izložbom fotografa Marjana Radovića, a oni koji zarone moći će saznati i nešto o povijesti Hrvatske. Svim zainteresiranim građanima biti će omogućen besplatan uron u kompletnoj ronilačkoj opremi uz vodstvo profesionalnih instruktora ronjenja te obilazak podvodne izložbe. U subotu 11. svibnja bazen će biti na raspolaganju građanima od 10:00 do 23:00 sata s naznakom da do 20:00 sati rone djeca, a od 20:00 do 23:00 na rasporedu je noćno ronjenje za odrasle.

U nedjelju 12. svibnja bazen će ponovno biti na raspolaganju građanima od 10:00 do 19:30, a od 20:00 sati slijedi program u kojemu će roniti gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i ministar Mihael Zmajlović, nakon čega slijedi atraktivan uron svjetskog i europskog prvaka i rekordera u ronjenju na dah Gorana Čolaka.
Osim promocije ronjenja, cilj ovog Projekta je i senzibiliziranje građana o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta, u čemu će pomoći i jedan od partnera u Projektu, tvrtka C.I.O.S. iz Zagreba.
Uz organizatore cijelog projekta Ronilački klub HRVI Nemo Adriatic i braniteljsku zadrugu PRO-X te specijalistički tim ronilaca Hrvatskog Crvenog Križa u promociji ronjenja će sudjelovati i ronioci RK AdriatiCro iz Jaske i DVD Jastrebarsko.

SHARE