Izložba podvodnih fotografija u bazenu Ruše u Sloveniji

foto: Marjan Radović

Mariborski ronilački klub Nitro diving u suradnji s Centrom za mlade Ruše (CEZAM) organizira jedinstvenu podvodnu izložbu fotografija autora Marjana Radovića. 

Fotografije podvodnog svijeta posjetitelji će moći pogledati u bazenu Ruše od 16. studenog do kraja prosinca. 

Inače, naš poznati podvodni fotograf, instruktor ronjenja i podvodne fotografije po nekoliko svjetskih asocijacija, podvodni svijet nastoji prikazati na jedinstven i neobičan način te je neprestano u potrazi za novim i originalnim izložbenim prostorom. 

Poznat je kao izuzetno kreativan promotor ronjenja i jadranskog podmorja pa tako pamtimo njegove izložbe podvodnih fotografija na jumbo plakatima u Zagrebu, izložbu podvodnih fotografija na potopljenom brodu Peltastis na 30 metara dubine u Šilu na otoku Krku, nezaobilazne izložbe u bazenu na gradskim trgovima diljem Hrvatske (u sklopu projekta “Pogled u plavo”) te još mnoge druge kojima je približio tajanstveni podvodni svijet i neroniocima.

Fotografije Marjana Radovića objavljivane su u svim hrvatskim dnevnim novinama i specijaliziranim časopisima o moru i ronjenju, a posebno priznanje je i plasman u finale natjecanja prestižnog ronilačkog portala Underwaterphotography 2010. godine, kada je njegovo djelo izabrano između 40.000 fotografija. Radović je i službeni podvodni fotograf i snimatelj međunarodnih prvenstava u ronjenju na dah, službeni fotograf Red Bull Hrvatska i suradnik SCUBAlife magazina.

SHARE